До Одеси прибули врятовані в Туреччині п’ятеро українських моряків. Трьох іще шукають

 

П’ятеро членів екіпажу суховантажу Arvin, який затонув 17 січня у Чорному морі, прибули до Одеси.

Про це повідомив керівник консульського відділу Посольства України в Турецькій Республіці Андрій Білик, передає “Укрінформ”.

“О 04:35 наші громадяни, члени екіпажу суховантажу Arvin, вилетіли з Анкари за маршрутом Анкара-Стамбул-Одеса. 0 9:00 їх літак приземлився в Одесі”, – повідомив Білик.

За словами дипломата, кожен із врятованих членів екіпажу суховантажу Arvin поспілкувався з представниками мінтранспорту Туреччини в рамках розслідування інциденту.

“У хлопців були без протоколу взяті показання щодо обставин інциденту. Близько 10-ї вечора ці процедури закінчилися”, – повідомив консул.

Пошуково-рятувальна операція триває, вона перебуває в активній фазі.

Як інформувала “Новинарня“,  7 січня у Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин зазнав катастрофи суховантаж Arvin.
Судно йшло під прапором Палау й належало українській компанії Artvin Shipping LTD. Суховантаж затонув через погодні умови, прямуючи з грузинського порту Поті до болгарського Бургаса із вантажем селітри.

На судні було 12 членів екіпажу, серед них – 10 громадяни України. Турецька берегова охорона врятувала шість моряків – п’ятьох українців та одного росіянина, троє моряків загинули (один із них – капітан, громадянин РФ) і були опізнані.
Пошуково-рятувальна операція триває – шукають ще трьох громадян України.

Читайте також:
Румунія вимагає більшої присутності НАТО в Чорному морі через нарощування РФ військових потужностей в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна