“Альфа” СБУ затримала військового, який хотів продати 3 кг пластиду

 

Оперативники Департаменту військової контррозвідки СБУ звітують, що затримали в Сумській військовослужбовця Збройних сил України під час збуту партії вибухівки – трьох кілограмів пластиду з детонатором.

Про це в середу, 20 січня, повідомив пресцентр української спецслужби.

“За попередніми даними слідства, це не перший факт продажу вибухівки військовим. Затримання зловмисника проводилось із залученням спецпідрозділу ЦСО “А” СБ України. Цього ж дня за місцем проживання фігуранта правоохоронці провели обшук, під час якого вилучили ще 1,5 кг пластиду”, – йдеться в пресрелізі.

Кримінальне провадження розпочато на підставі матеріалів ДВКР СБ України з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Про оголошення підозри військовому СБУ не повідомляє.

Читайте також:
Командира взводу військової частини на Житомирщині затримали на хабарі, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна