МВС оскаржує через суд поновлення ексберкутівця Шаповалова на роботі

 

Міністерство внутрішніх справ оскаржує поновлення ексберкутівця Віктора Шаповалова на роботі та виплату йому грошової компенсації за період вимушеного прогулу.

Відповідну апеляційну скаргу подало Головне управління МВС України у Харківській області до Київського апеляційного суду, повідомили в Адвокатській дорадчій групі.

Засідання призначене 9 лютого 2021 року на 10:15. 

Судді: П’янова Я.В., Перцова Т.С., Спаскін О.А.

1 грудня 2020 року Харківський окружний адміністративний суд прийняв рішення про поновлення Віктора Шаповалова на посаді командира оперативної роти №2 батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення, а також про виплату йому грошової компенсації за період вимушеного прогулу у розмірі 11 297 грн.

4 грудня ліквідаційна комісія Головного управління МВС України у Харківській області поновила ексберкутівця на посаді.
Шаповалов пропрацював на службі лише 3 дні. 7.12.2020 його звільнили “через скорочення штатів”.

Нагадаємо, екс-“беркутівець” перебував під вартою з 2015 року – Віктору Шаповалову інкримінували перевищення службових повноважень, що призвели до загибелі або поранення 110 активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року в районі Маріїнського парку та Кріпосного провулка в Києві.

За даними слідства, екскомандир 2-ї роти харківського “Беркуту” віддав злочинний наказ, що призвів до смерті трьох активістів, а також травмування 107 людей.

Шаповалов не визнавав своєї вини в інкримінованих йому тяжких наслідках, спричинених перевищенням владою або службовими повноваженнями, але визнав свою провину у другій частині обвинувачення, яка стосується незаконного поводження зі зброєю.

У листопаді 2019-го Київський апеляційний суд звільнив Шаповалова з-під варти й відтоді він перебуває на волі.

Відповідне рішення суд ухвалив за “законом Савченко”, за яким термін тримання під вартою Шаповалова становить дев’ять років з десяти максимально передбачених пред’явленим йому обвинуваченням.

Читайте також:
Екскомандира харківського “Беркуту” Шаповалова, який поновився через суд, звільнили зі служби

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна