У Санкт-Петербурзі на пікетах в підтримку кримських татар затримали сімох людей

 

Поліцейські російського Санкт-Петербурга затримали сімох учасників акції руху “Стратегія-18”, який підтримує кримськотатарський народ.

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у фейсбуці.

За його даними, 18 січня близько 20:00 поліція затримала Іллю Ткаченка, Ольгу Смирнову, Володимира Шипіцина, Асана Мумджі, Дмитра Негодіна, Ільяса Ешрефа, Олексія Лейна, які проводили пікети на підтримку кримськотатарського народу в рамках щомісячної акції руху.

Чубаров заявив, що усі затримані, крім Асана Мумджі, доставлені до 87-го відділення УМВС Росії по Всеволозькому району Ленінградської області.

За останніми даними, Мумджі привезли у 16-й відділ поліції Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, суд у Росії 12 січня призначив покарання у вигляді позбавлення волі в колонії суворого режиму кримським татарам – фігурантам білогірської “справи Хізб ут-Тахрір”.
Так, Енвера Омерова засудили до 18 років, Айдера Джеппарова – до 17 років, Різу Омерова – до 13 років ув’язнення. Засуджені свою провину не визнають.
Український омбудсмен Людмила Денісова засудила цей вирок кримчанам, а в МЗС України вимагають від Росії скасувати рішення суду і звільнити кримських татар.
Реакції російської сторони на заяву МЗС України поки немає. У Прокуратурі АРК і Севастополя назвали вирок російського суду щодо кримських татар “черговою хвилею репресій”.

Читайте також:
13, 16 та 18 років колонії суворого режиму: в РФ засудили ще трьох кримських татар у “справі Хізб ут-Тахрір”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна