Корабельна аварія біля берегів Туреччини: судно Arvin виявилося українським, троє загиблих, ще трьох шукають

 

Тривають пошуки трьох членів екіпажу суховантажу Arvin, який затонув у неділю біля берегів Туреччини в Чорному морі.

Про це в понеділок, 18 січня, інформує турецька агенція “Анадолу“.

Спочатку повідомлялося, що це російське судно під прапором Палау. Однак згодом з’ясувалося, що власником судна є українська компанія Arvin Shipping LTD.

За даними МЗС України, на борту було 10 українців та двоє іноземців.

Водночас агентство ТАСС з посиланням на пресслужбу Росморрічфлоту повідомило, що із 12 осіб на борту двоє – громадяни Росії.

Станом на ранок 18 січня відомо, що врятовані шість осіб, загинули – троє. Ці три тіла виявили без руху на скелях, з них вдалося забрати на рятувальний катер одне тіло. Тривають пошуки ще трьох моряків.

Врятовані – п’ять українців та один іноземець (росіянин) – госпіталізовані, повідомив у твіттері речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Суховантаж типу “Волго-Балт” перевозив вантажі з Грузії в Болгарію, але через погані погодні умови змінив курс і намагався сховатися в порту Бартин, що в районі Інкуму в північно-західній частині Туреччини.

До пошуково-рятувальної операції залучені сили жандармерії та управління із запобігання й ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини (AFAD).

З огляду на погані погодні умови пошуково-рятувальна операція ускладнена. Неможливо задіяти вертоліт командування берегової охорони і фрегат ВМС Туреччини Fatih.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна