Зеленський розповів Меркель про вбитого та пораненого на фронті військових

 

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
Йшлося, зокрема, і про стан справ на Донбасі.

Про це в п’ятницю, 15 січня, повідомив пресцентр Банкової.

Зазначається, що Зеленський детально проінформував Меркель про ситуацію на Донбасі, наголосивши на тому, що режим припинення вогню, який триває з 27 липня 2020 року, “загалом дотримується, хоча й зі складнощами та провокаціями”.

“Він повідомив про загибель під час обстрілу українського військового на цьому тижні та про пораненого напередодні”, – йдеться в пресрелізі.

Зеленський акцентував увагу на тому, що, крім встановлення режиму припинення вогню, практично відсутній прогрес щодо інших аспектів мирного врегулювання, хоча Україна виконала всі домовленості, досягнуті на зустрічі лідерів “нормандської четвірки” в Парижі у грудні 2019 року, додали на Банковій.

“Сторони визнали, що перемовини радників лідерів “нормандської четвірки” 12 січня цього року в Берліні були непростими, але конструктивними. Україна та Німеччина очікують на наступні консультації 22 січня”, – інформують у ОП.

Також, як зазначають на Банковій, Меркель і Зеленський детально обговорили ситуацію в Україні та Німеччині, пов’язану з пандемією COVID-19 та постачанням вакцини від цієї інфекції. Володимир Зеленський попросив Ангелу Меркель сприяти у пришвидшенні отримання вакцини для України.

Президент запросив Німеччину долучитися до міжнародної платформи з деокупації Криму, а також запросив Ангелу Меркель завітати до Києва з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Як інформувала “Новинарня“, 14 січня окупанти обстріляли позиції ОС під Гнутовим, поранений український військовий.

Читайте також:
У Запоріжжі попрощалися з воїном 56-ї бригади Олегом Андрієнком. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна