Стало відомо, коли ЄСПЛ оголосить рішення у справі “Грузія проти РФ”

 

Наступного тижня Європейський суд з прав людини ухвалить рішення у міждержавній справі за позовом Грузії проти Росії щодо російської збройної агресії у серпні 2008 року.

Про це в п’ятницю, 15 січня, передає “Укрінформ” із посиланням на пресслужбу суду.

“Велика палата ЄСПЛ оголосить рішення у справі “Грузія проти Росії” (ІІ) 21 січня 2021 року”, – йдеться в повідомленні.

Справа стосується обвинувачень, які грузинський уряд висунув проти Російської Федерації щодо багатьох порушень Європейської конвенції з прав людини під час збройного конфлікту між країнами у серпні 2008 року.

У своєму позові Грузія заявляє, що російські збройні сили скоювали непропорційні напади проти цивільного населення та його власності, що призвело до порушення низки статей Конвенції.

Нагадаємо, 14 січня ЄСПЛ ухвалив і оприлюднив рішення, яким визнав прийнятними позов і скарги України у міждержавній справі проти Росії щодо порушення російською стороною Європейської конвенції з прав людини після набуття з 27 лютого 2014 року “ефективного контролю” над Кримом.

Читайте також:
Литва в офіційних документах змінює назву Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна