США ввели санкції проти китайської компанії Xiaomi

 

Сполучені Штати Америки оголосили про запровадження санкцій щодо певних китайських державних підприємств, серед яких і всесвітньо відомий виробник смартфонів Xiaomi.

Про це в четвер, 14 січня, поінформувало Reuters.

CША вводять візові обмеження для  керівників державних підприємств та чиновників Комуністичної партії Китаю та флоту.

Санкції були спрямовані проти тих, хто “відповідальний або брав участь у широкомасштабному будівництві або мілітаризації спірних форпостів у Південно-Китайському морі, або (в застосуванні) Китаєм примусу проти заявників Південно-Східної Азії, щоби заблокувати їх доступ до офшорних ресурсів у Південно-Китайському морі”.

Також під санкції потрапила низка компаній, зокрема нафтовий гігант CNOOC.

Міністерство торгівлі США звинуватило компанію у недопущенні морських розвідок і видобутку нафти та газу в Південно-Китайському морі та погрозах “з метою підвищення політичного ризику для зацікавлених іноземних партнерів, включаючи В’єтнам”.

У відомстві також заявили, що додають китайську авіаційну фірму Skyrizon до списку військових кінцевих користувачів через її здатність розробляти військову продукцію.

Читайте також:
Із будівель МЗС України знімуть усе обладнання Huawei

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна