Ізраїль розслідує можливе нелегальне вивезення COVID-вакцини до України

 

Поліція Ізраїлю проводить розслідування щодо ймовірного нелегального постачання вакцини від COVID-19 до України.

Про це сказав голова департаменту міжнародних відносин МОЗ країни Ашер Єшайху Салмон на пресконференції, передає “Укрінформ” у п’ятницю, 15 січня.

“Поліція проводить розслідування цієї історії, й наскільки мені відомо, наразі не встановлено, чи дійсно був випадок контрабанди вакцини з Ізраїлю до України. Переконаний, що розслідування буде проведене відповідним чином, і якщо такий випадок дійсно мав місце, винні будуть притягнуті до відповідальності”, – сказав Салмон.

Він впевнений, що про результати стане відомо  незабаром.

Салмон наголосив, що в Ізраїлі щеплення роблять за бюджетні кошти.

“Продаж вакцини є нелегітимним, вакцинація проводиться урядом, люди отримують щеплення безкоштовно”, – сказав він.

За його словами, також є спроби громадян інших країн прибути в Ізраїль та зробити щеплення від коронавірусу, проте в країні діє облік вакцин.

Раніше українські ЗМІ з посиланням на бізнесмена Михайла Бродського інформували про те, що в нашу державу з Ізраїлю нібито таємно завезли партію вакцини від коронавірусу виробництва фармацевтичної компанії Pfizer, виключно для щеплення народних депутатів і високопоставлених чиновників. Стверджувалося, що посадовці нібито платять по 2,5 тисячі євро за дві дози вакцини.

Тоді президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки України та правоохоронцям перевірити цю інформацію.

Читайте також:
Посол Ізраїлю засудив ходу на честь Бандери в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна