Київські комерсанти отримали 50 млн із ДОЗ та виготовили непридатні артснаряди для армії, – СБУ

 

На Сумщині контррозвідка Служби безпеки України звітує, що викрила та блокувала схему постачання частинам Збройних сил України снарядів, які не відповідають технічним умовам.

Про це йдеться в пресрелізі української спецслужби в п’ятницю, 15 січня.

За даними досудового слідства, київська комерційна структура уклала державний контракт з Міністерством оборони України на виготовлення та постачання артилерійських снарядів.

“Комерційна структура в межах державного оборонного замовлення отримала понад 50 мільйонів гривень, при цьому виготовлені за держзамовленням снаряди виявилися не придатними для використання”, – йдеться в повідомленні.

Організоване ділками виробництво снарядів, за попередніми висновками, здійснювалось кустарним способом в непристосованих приміщеннях.

“Згідно з проведеними дослідженнями, виготовлена у такий спосіб військова продукція не відповідає технічним умовам та не може бути прийнята на озброєння ЗС України. У зв’язку з цим зазначені снаряди вилучені з можливого використання”, – наголосили в СБ.

Під час обшуків вилучили технічну та фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку та інші докази протиправної діяльності. Кримінальне провадження відкрили за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Перевіряються дії керівництва та менеджменту підприємств щодо можливого умисного вчинення шкоди обороноздатності держави.

Як інформувала “Новинарня“, на Полтавщині СБУ викрила мільйонну оборудку із закупівлею обмундирування для військових.

Читайте також:
З України хотіли незаконно вивезти деталі до військово-транспортних літаків, – СБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна