Родині десантника Артема Бондаренка вручили орден “За мужність” ІІ ступеня

 

У Дніпрі вручили орден “За мужність” ІІ ступеня родині десантника Артема Бондаренка, який загинув на початку вересня 2020 року під час гасіння пожеж на Луганщині.

Про це в четвер, 14 січня, повідомила пресслужба Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

“За спогадами товаришів по службі, того дня поблизу передових позицій їхнього взводного опорного пункту спалахнула лісова пожежа. Кожної миті вогонь наближався до захисників. Постало питання евакуації особового складу і бойової техніки. Але повністю залишити бойові позиції наші військові не могли. Артем, перебуваючи в горнилі пекла, свідомо залишився на бойовому посту й евакуював військове майно та техніку. Мужній воїн ціною власного життя врятував інших десантників і прикрив відхід побратимів”, – переповідають обставини смерті в пресцентрі КДШВ.

Державну нагороду родині загиблого десантника вручив військовий комісар Новокодацького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Олександр Ніколенко.

Пам’ять Артема Бондаренка вшанували хвилиною мовчання.

Як інформувала “Новинарня“, 3 вересня внаслідок пожеж, які охопили два райони Луганщини, загинув військовий Збройних сил України, старшина Артем Бондаренко.
Тіло військовослужбовця знайшли під завалами бліндажа.
Як стверджують побратими, в той час коли вони гасили пожежу, що стрімко наближалася до позицій, Артем займався евакуацією військового майна.
Указом президента Володимира Зеленського від 19 грудня 2020 року Бондаренка посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІ ступеня .

Читайте також:
У Дніпрі попрощалися із загиблим внаслідок пожежі на Луганщині десантником Артемом Бондаренком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна