Нацрада перевірить NewsOne через ознаки розпалювання ворожнечі

 

Національна рада з питань телерадіомовлення оголосила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через ознаки розпалювання ворожнечі.

Перевірка проходитиме у період з 8 по 19 лютого, інформує пресслужба Нацради.

Перевірку призначили через трансляцію передачі “Епіцентр української політики” за участі гостя – телеведучого В’ячеслава Піховшека.

В ефірі Піховшек висловлювався про “необхідність захисту російськомовного населення України”.

“Висловлювання Піховшека мають ознаки безпосередніх та опосередкованих закликів до ненависті та нетерпимості, розпалення міжнаціональної ворожнечі”, – пояснили в Нацраді.

Водночас ані ведуча передачі, ані інші творчі або редакційні працівники телеканалу не відреагували на висловлювання гостя та не припинили правопорушення.

“Не було висловлено своєї оцінки або альтернативної позиції з порушеного питання, представниками телеканалу не було висловлено занепокоєння або вибачення від офіційних представників ЗМІ, що може робити вплив мови ворожнечі на аудиторію значним”, – додали в регуляторі.

Наприкінці лютого 2020 року Нацрада оштрафувала NewsOne на ₴105 тисяч за поширення мови ворожнечі.

Нагадаємо, наприкінці 2020 року телеканал “НАШ” отримав попередження за трансляцію пресконференції президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також:
Нацрада через “сраку” призначила чергову перевірку каналу Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна