YouTube заблокував канал Трампа

 

Відеохостинг YouTube заблокував канал президента США Дональда Трампа щонайменше на тиждень через порушення політики компанії на тлі побоювань щодо нового насильства після штурму Капітолію.

Про це в середу, 13 січня, інформує Politico.

Сервіс, що належить Google, повідомив, що ці дії є попередженням для акаунта Трампа, і це може призвести до того, що Дональд Трамп буде назавжди заблокований на платформі, якщо він ще двічі порушить її правила.

“Після перевірки і на тлі занепокоєння щодо постійного потенціалу насильства ми видалили новий вміст, завантажений на канал Дональда Дж. Трампа, за порушення нашої політики. Зараз він має перше попередження і йому тимчасово заборонено завантажувати новий вміст протягом мінімум семи днів”, – повідомила пресслужба YouTube.

Також на акаунті Трампа будуть “відключені коментарі” через “постійні занепокоєння щодо насильства”, що оточують його публікації в інтернеті.

Водночас компанія не уточнила, який вміст порушує її політику.

Нагадаємо, після штурму Капітолію нещодавно Twitter видалив акаунт 45-го президента США Дональда Трампа @realDonaldTrump за підбурювання до насильства після подій у Вашингтоні 6 січня, коли його прихильники штурмували Капітолій.

Попри те, що демократ Джо Байден на президентських виборах у США переміг зі значним відривом та захистив свою перемогу в судах, ключовим етапом мав стати підрахунок голосів виборників на спільному засіданні двох палат Конгресу США 6 січня. На цей день чинний президент США Дональд Трамп зібрав у Вашингтоні мітинг своїх прихильників, переважно привезених з інших регіонів. Мітингарі прорвали охорону навколо і всередині Капітолію та на деякий час захопили будівлю парламенту. Частина членів Конгресу і працівників заблокувалися в сесійній залі та інших приміщеннях або були евакуйовані. У сутичках або внаслідок інших надзвичайних подій навколо штурму загинули чотири особи.

Надвечір 6 січня правоохоронці звільнили Капітолій від протестувальників, парламент відновив роботу та зрештою затвердив результати виборів.

Як і впродовж останніх двох місяців, Трамп цього дня заявляв про фальсифікацію результатів виборів та не засуджував дії своїх прибічників, які прорвалися в будівлю Капітолію. Свої дописи і звернення Трамп розміщував у твіттері, де він має 8,7 млн фоловерів. Ця мережа раніше неодноразово позначала дописи президента як неправдиві й маніпулятивні, а 6 січня видалила три твіти. Цього дня адміністрація Twitter уперше забанила Трампа на 12 годин та пригрозила довічним баном у разі рецидивів.
Також 6 січня Трампа на добу блокував Facebook.

Читайте також:
“Загроза нацбезпеці”: Конгрес США розпочав процес імпічменту Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна