Давно не моно: стало відомо, скільки законів ухвалили голосами лише “Слуги народу” за рік

 

Народні депутати із фракції “Слуга народу” протягом 2020 року забезпечили 226 голосів тільки за 16% ухвалених Верховною Радою законів.

Про це свідчать дані Комітету виборців України, опубліковані в фейсбуці в середу, 13 січня.

“Депутати від “Слуги народу”, які мають права коаліції у Верховній Раді дев’ятого скликання, забезпечили 226 голосів лише за 16% прийнятих законів. Так, 226 або більше депутатів монобільшості проголосували за 37 із 230 законів”, – ідеться в повідомленні.

У КВУ зазначають, що решта законів не була би ухвалена без голосів інших депутатських фракцій та груп.

Водночас абсолютна більшість проєктів були ініційовані самими членами провладної команди: президентом, урядом, народними депутатами монобільшості.

За інформацією Комітету виборців, показники голосувань монобільшості постійно знижуються, починаючи з початку роботи парламенту дев’ятого скликання.

За рік у монобільшості залишилося лише 211 депутатів.

“Якщо у вересні 2019 року за прийняті закони в середньому голосували 231 народний депутат “Слуги народу”, то у вересні 2020-го – 206 депутатів, а в грудні 2020 року – 211 депутатів”, – ідеться у повідомленні.

Голова КВУ Олексій Кошель вважає, що низькі показники роботи монобільшості пояснюються не лише загальним зменшенням відвідування Ради через коронавірус. На його думку, передусім, “це питання фракційної дисципліни та політичних розколів усередині політичної сили”.

До уваги було взято голосування за закони, ухвалені ВРУ за період із 1 січня 2020 року по 1 січня 2021-го та підписані президентом Володимиром Зеленським.

Враховувалися результати фінального голосування, коли закон було прийнято в цілому. Усього за рік було ухвалено 230 законів.

Читайте також:
Зеленський не реагуватиме на американські санкції щодо “слуги народу” Дубінського, – радник

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна