На фронті – одинадцять ворожих обстрілів за добу, один боєць ЗСУ поранений

 

Протягом минулої доби, 12 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано одинадцять порушень режиму припинення вогню з боку окупантів, один український військовий отримав поранення.

Про це інформує пресцентр штабу ООС у ранковому зведенні.

Більшість з них були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”.

Із мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї збройні формування Російської Федерації вели вогонь у бік українських позицій неподалік Пісків та Водяного, що біля Донецька.

Поблизу Пісків противник також відкривав вогонь і з гранатометів різних систем.

У передмісті Авдіївки російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї, поблизу Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів, а неподалік Верхньоторецька – з великокаліберних кулеметів.

Поруч із населеним пунктом Водяне, що на Приазов’ї, та Павлополя противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а неподалік Водяного – і з автоматичних станкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” неподалік населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь з автоматичного станкового та ручного протитанкового гранатометів і стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення.

“Захисника швидко доставили до медичного закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я воїна задовільний”, – зазначили в штабі.

На обстріли збройних формувань Російської Федерації українські воїни декілька разів відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомили представників ОБСЄ.

Від початку поточної доби, 13 січня, станом на 7:00, в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами.

Читайте також:
Від ворожої кулі під Пісками загинув старший солдат 56-ї бригади Олег Андрієнко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна