Водогін “Горлівка-Торецьк” відремонтували

 

У Донецькій області успішно завершили ремонтно-відновлювані роботи на ділянці водогону “Горлівка-Торецьк”. 

Про це у вівторок, 12 січня, повідомили в пресцентрі операції Об’єднаних сил.

Відтак, питною водою забезпечать жителів населених пунктів Торецьк, Залізне, Північне, Південне та Щербинівка.

Ремонт водогону тривав тиждень.

“Фінальним етапом стало проведення та завершення зварювальних робіт водогону на околицях смт Південне завдяки забезпеченню гарантій дотримання режиму припинення вогню”, – йдеться в повідомленні.

Загалом робоча бригада усунула шість поривів на трьох виявлених ділянках водогону “Горлівка-Торецьк”.

“Складність робіт полягала в тому, що трубопровід пролягає у важкодоступній місцевості, що зумовлено можливою наявністю вибухонебезпечних пристроїв та ймовірністю вогневих провокацій з боку ворога, а виявлення місць поривів ускладнювалося погодними умовами”, – наголосили в штабі.

Як відомо, 4 січня стався прорив на водоводі Горлівка-Торецьк, унаслідок чого без водопостачання залишилися міста Торецьк, Залізне, смт Північне, Південне і частково село Щербинівка – загалом близько 38 тисяч жителів.
Ремонтні бригади регіонального управління з експлуатації каналу 6 січня усунули два пошкодження на водопроводі у безпечній зоні, але для відновлення подачі води необхідно усунути пошкодження також у “сірій” зоні.
8 січня в районі селища Південне бойовики незаконних збройних формувань РФ зі стрілецької зброї та гранатометів двічі обстріляли бригаду ремонтників.
9 січня ремонтники знову поїхали до місця аварії, щоб ліквідувати порив на водогоні Горлівка-Торецьк.

Читайте також:
Бійці ООС привезли воду жителям Торецька

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна