Суд у Бахмуті розглядає апеляцію на арешт комбата Лановенка

 

У Бахмуті розглядають скаргу командира 37-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ Павла Лановенка з позивним “Морпіх” на міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Його підозрюють у побитті військового, який перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Засідання відбувається в Донецькому апеляційному суді у вівторок, 12 січня.

Зі слів волонтерки, добровольця-парамедика та депутатки Київської міської ради від “Голосу” Аліни Михайлової, яка присутня під час засідання, в залі суду перебуває лише 10 осіб через карантинні обмеження.

“Під залою суду комбата приїхали підтримати десятки побратимів з різних підрозділів ЗСУ, НГУ та добровольці. На поруки готові взяти Лановенка народні депутати з фракції “Голос” та фракції “Слуга народу”. А також заступник командувача ООС”, – написала Михайлова на фейсбуці.

Як інформувала “Новинарня“, рішення про взяття Лановенка під варту ухвалив Краматорський міський суд у суботу, 26 грудня.
Військовому обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 30 діб з утриманням на гауптвахті Донецького ЗВ ВСП.
Інцидент, який став основою кримінального провадження, стався 23 грудня. Військовослужбовця бригади, яка виконує бойові завдання в районі операції Об’єднаних сил, доставили до стабілізаційного центру, а 24 грудня – до військового госпіталю у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.
Лікарі провели операцію та встановили діагноз: “закрита травма живота з розчавленням селезінки, хвоста підшлункової залози та кореня грижі товстої кишки, гемоперітонеум (масивна крововтрата), гостра постгеморагічна анемія середньої тяжкості, гостра інтоксикація невідомої речовини”.

25 грудня 2020 року призначено та почато службове розслідування.
Державне бюро розслідувань веде розслідування за ч. 4 ст. 426-1 КК України – “Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень”.

Читайте також:
Справа катастрофи Ан-26: розгляд апеляцій підозрюваних офіцерів перенесли на кінець січня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна