В Україні створили новий боєприпас для БПЛА, що може знищити будь-який танк

 

На київському заводі “Маяк” розробили нову продукцію – набої для безпілотних літальних апаратів.

Про це в понеділок, 11 січня, інформує пресслужба підприємства.

“Розроблення навчально-імітаційного НІ-КЗ-4800 проходить у фактичному масогабариті бойової версії КЗ-4800 (авіаверсія КЗ-6). Для тренування пілотів ударних БПЛА відтворено масогабаритну версію КЗ-4800 (авіаверсія КЗ-6). При цьому закладено в конструкцію бойової частини світло-звуко-шумовий блок і димогенерувальний блок для фіксації влучання у нічний і денний час відповідно. Так створюється навчально-імітаційний боєприпас. Корпус друкують на 3D-принтері”, ‑ йдеться в повідомленні.

Вага боєприпасу становить 4,8 кг.

Бойову версію КЗ-4800 проєктують як і у КЗ-6, розрахункова бойова міць якого у знищенні будь-якого сучасного танка (кумулятивна атака зверху) виробників повністю влаштовує. Допоміжні елементи також виготовляють за допомогою 3D-принтера.

Зараз тривають заводські випробування НІ-КЗ-4800 спільно з Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724, “Аеророзвідка” та Житомирським військовим інститутом імені Сергія Корольова.

Розрахункова влучність НІ-КЗ-4800 – один квадратний метр з висоти 300 м.

Нагадаємо, нещодавно завод “Маяк” почав розробку новітньої гвинтівки “Нічний Хижак”.

Читайте також:
ВМС створили ракетний дивізіон, який озброять “Нептуном”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна