На Харківщині поліцейські крали кабелі спецзв’язку, – СБУ

 

У Харкові Служба безпеки України звітує, що викрила та затримала учасників організованого угруповання, які за участі співробітників Нацполіції викрадали кабелі системи спецзв’язку.

Про це в понеділок, 11 січня, написав на сторінці у фейсбуці речник обласного управління СБУ Владислав Абдула. 

Зазначається, що організував групу місцевий підприємець закавказького походження.

“До протиправної діяльності він залучив свого родича, який є співробітником поліції, його колегу та цивільну особу. Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники систематично викрадали спецкабелі з кольорових металів. Ці лінії спецзв’язку використовуються військовими частинами, об’єктами критичної інфраструктури регіону, системами управління і навігації повітряних суден, цивільної оборони та оповіщення населення”, – йдеться в повідомленні.

За наявною інформацією, угруповання діяло протягом приблизно одного року.

Правоохоронці затримали чотирьох фігурантів під час пошкодження та викрадення кабелю спецзв’язку у центральній частині Харкова.

Під час обшуків за місцями їх мешкання вилучено докази протиправної діяльності, у тому числі карти-схеми захищених ліній зв’язку.

Наразі всім затриманим учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжні заходи.

“СБУ перевіряє можливість вчинення групою диверсій проти України, а також перевіряються ймовірні зв’язки учасників угруповання із спецслужбами країни-агресора”, – додав пресофіцер.

За відомостями Управління державної служби захисту інформації України в Харківській області за 10 місяців 2020 року зафіксовано 19 фактів крадіжок балансового кабелю, передає поліцейська пресслужба.

“Зловмисників затримали близько півночі на одній з вулиць Харкова: вони зламали кришку оглядового люка до сховища магістральних ліній зв’язку, заготовленим інструментом перекусили кабель та помістили його до автомобіля, на якому приїхали”, – переповідають деталі спецоперації із затримання своїх колег у поліції.

Читайте також:
“О! Мені скотч потрібен”: в Одесі поліцейські пограбували офіс, де проводили обшук. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна