На КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом безкоштовно тестуватимуть на COVID-19

 

На Херсонщині для проведення тестувань на визначення антигена коронавірусу на двох КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом виділили тисячу тест-систем.

Про це в понеділок, 11 січня, заявив перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій, передає “Укрінформ”.

“На території КПВВ “Каланчак” уже виділено окреме приміщення, на КПВВ “Чонгар” закінчуються підготовчі роботи. На сьогодні для обох КПВВ виділено тисячу тест-систем, по 500 на кожен, тестування є безкоштовним”, – зазначив Бутрій.

З його словами, вже визначені медпрацівники для проведення тестування.

Як повідомив директор Департаменту здоров’я Херсонської ОДА Віктор Короленко, тестування на обох КПВВ вже проводять.

“Так, проводять тестування – і на КПВВ “Каланчак”, і на КПВВ “Чонгар”, – зазначив Короленко. Він уточнив, що на КПВВ “Чонгар” готують інше приміщення для експрес-тестувань.

На Херсонщині за останню добу зафіксовано 159 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Наразі в області 19 122 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус, з них 11 848 людей побороли хворобу, 6756 людей інфіковані COVID-19, 518 людей померли.

Читайте також:
COVID в Україні: за добу 4,2 тис. нових інфікованих, значно зменшилося число госпіталізацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна