“Дві добрі новини” про вакцину від коронавірусу озвучили в РНБО

 

Західні вакцини від коронавірусу COVID-19 є ефективними проти нових штамів хвороби та діють довше, ніж інші щеплення.

Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів глава комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді нацбезпеки і оборони України академік НАНУ Сергій Комісаренко.

“Є дві добрі новини, які стали відомі завдяки новим дослідженням і даним. По-перше, вакцина проти COVID-19 буде працювати значно довше, ніж вакцина проти грипу, тобто не менше ніж восьми місяців, а можливо, і до двох років. По-друге, оприлюднені дані, наскільки вакцина як Pfizer чи Moderna захищають від нового штаму, який поширюється з Великої Британії і ПАР. Дослідження з сироваткою людей, які були проімунізовані із вірусом, в якому була введена штучна мутація, продемонструвало, що вакцина захищає цих людей від нового вірусу”, – сказав академік.

Як відомо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України китайської вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Sinovac Biotech. Наразі йдеться про закупівлю 1 млн 900 тис. доз за ціною 504 грн за дозу. Уряд планує закупівлю й інших вакцин.

Читайте також:
“Медичні закупівлі”: що не так (і так) із пошуками МОЗу вакцин від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна