Затримана під час штурму Капітолію жінка просила перекладача на російську, – ЗМІ

 

Перекладач на російську мову потрібен одному із затриманих під час штурму 6 січня Конгресу США.

Про це журналісти повідомили за підсумками першого судового засідання Вищого суду у Вашингтоні, де розглядали звинувачення проти 40 із затриманих у зв’язку з подіями в Капітолії, пише Washington Post в п’ятницю, 8 січня.

Як зазначає видання, одному з декількох затриманих під час штурму Капітолія, що постали перед судом, потрібен був російськомовний перекладач.

“Одну людину заарештували за володіння «автоматичною зброєю військового типу» та 11 коктейлями Молотова, повідомили прокурори. Ще одному відповідачеві пред’явили звинувачення у нападі на офіцера поліції з хокейною ключкою. Ще одна особа, якій знадобився перекладач із російської мови, сказала судді: “Я не знаю, про яке незаконне проникнення ви говорите”, – повідомляє кореспондент WP.

Washington Post не наводить іншої інформації про російськомовного затриманого.

Співробітниця інтернет-видання BuzzFeed Ема О’Коннор, повідомила, що затримана – жінка, яка говорить тільки російською.

“Хтось, хто говорить лише російською і має російського перекладача, наразі притягнена до відповідальності за незаконне проникнення та порушення комендантської години, як і інші заколотники, хоча вона сказала, що не розуміє, про що йдеться, тому що “нікуди не проникала”. Я не вловила її імені, але вона живе в штаті Орегон”, – написала О’Коннор у твітері.

Пізніше журналістка додала, що йдеться про 54-річну Євгенію Малімон, яку затримали разом із її 28-річною дочкою Крістіною Малімон. Обох після оголошення обвинувачень відпустили додому до суду і заборонили відвідувати місто Вашингтон.

Як повідомила О’Коннор, Крістіна Малімон є заступницею голови організації “Юних республіканців Орегону” і не раз позувала на фото з відомими протрампівськими діячами.
Як написало про неї видання BuzzFeed, вона надзвичайно активна в протрампівських соцмережах, де просувала “теорії змови” і брехню про вибори.
А в серпні 2020 року вона влаштувала на річці Вілламетт у місті Портланді парад моторних човнів за Трампа з сотнею учасників, які підняли на великій швидкості такі хвилі, що втопили човен зі сторонніми людьми.

При цьому, зазначено в виданні, родина Малімон пов’язана з Молдовою, але немає ніяких свідчень, які б підтвердили необґрунтовані твердження, ніби вони є громадянами Росії.

Читайте також:
Кінець епопеї: Конгрес проголосував, Пенс оголосив Байдена обраним президентом США

Як інформувала “Новинарня“, надвечір 6 січня натовп прибічників чинного президента Дональда Трампа взяв штурмом будівлю Капітолію – парламенту США – у Вашингтоні.
Попри те, що демократ Джо Байден на президентських виборах переміг зі значним відривом та захистив свою перемогу в судах, ключовим етапом мав стати підрахунок голосів виборників на спільному засіданні двох палат Конгресу США 6 січня. На цей день Трамп зібрав у Вашингтоні мітинг своїх прихильників, переважно привезених з інших регіонів. Мітингарі влаштували сутички з поліцією, прорвали охорону навколо та всередині Капітолію і на деякий час захопили будівлю парламенту. Вони розбивали вікна й влаштовували безчинства в деяких кабінетах.
Частина членів Конгресу і працівників заблокувалися в сесійній залі та інших приміщеннях або були евакуйовані.

6 січня в сутичках або внаслідок інших надзвичайних подій навколо штурму загинули чотири особи. Зокрема, поліція застрелила 35-річну жінку з числа протестувальників, яка намагалася залізти в розбите вікно. Ще три особи померли “внаслідок надзвичайних ситуацій”.

Надвечір 6 січня правоохоронці звільнили Капітолій від протестувальників, парламент відновив роботу та зрештою затвердив результати виборів.

Правоохоронці заявили, що внаслідок заворушень 6 січня понад 50 співробітників поліції Капітолію та поліції Вашингтона отримали тілесні ушкодження, і кілька співробітників поліції Капітолію були госпіталізовані з серйозними травмами.

Читайте також:
Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна