У Харкові вже вп’ятнадцяте пікетували коксовий завод

 

Біля центральної прохідної Харківського коксового заводу “Новомет” відбувся пікет з вимогою припинити діяльність через шкідливі викиди у атмосферне повітря.

Акцію організували в суботу, 9 січня, передає “Укрінформ”.

Згідно з рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 7 грудня 2020 року, з 6 січня 2021 року коксовий завод “Новомет” повинен тимчасово зупинити виробництво коксу та кам’яновугільної смоли – у разі відсутності апеляційної скарги.
Але 6 січня від заводу до суду надійшла апеляційна скарга.

“Це означає затягування процесу, і весь цей час завод продовжуватиме свою діяльність, яка пов’язана зі шкідливими викидами у повітря. Мета акції – а з серпня це вже 15-та подібна акція протесту – продемонструвати намір громадськості тримати ситуацію під контролем, це наша принципова позиція”, – зазначив під час акції її співорганізатор, представник екологічної групи “Печеніги” Олександр Константинов.

Учасники акції, до яких приєдналися й місцеві мешканці, у вільний мікрофон вимагали від керівництва заводу встановити фільтри, а якщо це неможливо, то передислокувати завод за межі Харкова.

Акція тривала близько години. З представників адміністрації заводу до учасників акції ніхто не вийшов, не було й представників місцевої влади. Порядок забезпечили правоохоронці. Інцидентів не було.

Нагадаємо, що 26 вересня близько пів сотні харків’ян вийшли на акцію біля будівлі Харківської ОДА, вимагаючи закрити коксохімічний завод “Новомет” через шкідливі викиди в повітря.
24 вересня відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області повідомив про відкриття щодо коксового заводу кримінального провадження за статтею, пов’язаною із забрудненням атмосферного повітря.

Читайте також:
У Кіровоградській області протестують гірники уранових шахт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна