Двозначний локдаун у Тернополі: поліція почала штрафувати підприємців

 

У Тернополі правоохоронці почали масово штрафувати підприємців за порушення правил зимового карантину.

Про це у фейсбуці заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його словами, «центральна влада вчергове не почула думку тернополян».

«Попри рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поліція почала масово штрафувати підприємців. Хоча показники захворюваності свідчать: кількість нововиявлених хворих 8 січня – 36, 9 січня – 27. Ці показники значно менші, аніж були, наприклад, восени», – зазначив він.

Надал також стверджує, що правоохоронці хочуть заблокувати відкриття шкіл з понеділка.

«У мене є інформація про те, що правоохоронці виставлять кордони навколо шкіл, щоб не допустити дітей на навчання, а на директорів навчальних закладів та вчителів будуть відкриті справи. Я не виключаю, що проти членів міської комісії з надзвичайних ситуацій, працівників управлінь можуть також відкрити справи. Це тиск і методи залякування, які використовували ще за часів Януковича», – висловився посадовець.

Однак Надал все ж заявив, що «в Тернополі воювати з поліцією ніхто не буде».

«Ми всі стали заручниками нав’язаних некомпетентних рішень влади. Я не можу ризикувати справами на ні в чому не винних педагогів і директорів шкіл, працівників міської ради, а також зірваними планами тих батьків, чиїх дітей в понеділок планують не впустити до школи», – вказав він.

Мер повідомив, що у ці вихідні заплановане екстрене засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА. Імовірно, що ця комісія скасує рішення міської і введе локдаун у Тернополі з 11 січня, передає УНІАН.

Як відомо, в Тернополі склалася двозначна ситуація навколо карантину зимових канікул.
Міський голова Сергій Надал за два дні до початку державного локдауну звернувся до людей із заявою, що у місті немає потреби його вводити, бо кількість захворювань на коронавірус йде на спад. Однак через день після того мер написав в мережі ще один допис – начебто він уже готовий дослухатися до рішення Кабміну і посилити карантин у місті у випадку росту захворюваності.
Відтак важко зрозуміти, в якому саме карантинному режимі живе місто.
Деякі підприємці, що відкритися 8 січня, отримали протоколи від поліції – щонайменший штраф за порушення карантинних вимог складає 16 тисяч гривень.

Читайте також:
8 січня в Україні стартує “карантин зимових канікул”: що заборонено

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна