ДПСУ “забанила” громадянина РФ, який незаконно їздив до Криму. ВІДЕО

 

Громадянина Росії, який незаконно відвідував окупований Крим, виявили на кордоні з Молдовою в Одеській області та на три роки заборонили йому в’їзд в Україну.

Про це в п’ятницю, 8 січня, повідомила пресслужба Держприкордонслужби.

Росіянина 1986 року народження зупинили прикордонники Подільського загону. Він прямував в Україну автомобілем через пункт пропуску “Кучурган”.

Чоловік розповів, що планував із Молдови транзитом через Україну потрапити до РФ та працювати там дорожнім робітником.

“Проте під час паспортного контролю охоронці кордону з’ясували, що чоловік відвідував тимчасово окуповану територію АР Крим з порушенням встановленого законодавством України порядку. На півострів він потрапив з території РФ”, – розповіли в ДПСУ.

Через це іноземцеві відмовили в перетинанні кордону. Крім того, йому на три роки заборонили в’їзд в Україну.

Прикордонники нагадали, що Закон України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України” передбачає, що в’їзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї допускаються лише за спеціальним дозволом через українські контрольні пункти в’їзду-виїзду
Підставою для заборони в’їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства є, відповідно до Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, порушення ними встановленого порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України чи виїзду з неї або спроба потрапити на ці території поза контрольними пунктами в’їзду-виїзду.

Читайте також:
Уряд дозволив в’їжджати з окупованих територій за тестом на антиген

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна