Шмигаль доручив розібратися з підпільним вакцинуванням чиновників від коронавірусу

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністерствам охорони здоров’я та внутрішніх справ України перевірити інформацію щодо можливої підпільної вакцинації народних депутатів від коронавірусу препаратами невідомого походження.

Про це глава уряду повідомив у телеграмі в середу, 6 січня.

Раніше ЗМІ повідомили, нібито деякі нардепи та чиновники таємно вакцинувалися проти COVID-19 нелегально завезеною до України з Ізраїлю вакциною Pfizer.

“Доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію, оприлюднену в ЗМІ, щодо можливої підпільної вакцинації препаратами невідомого походження. І одразу повідомлю власну позицію”, – написав Шмигаль.

Він нагадав, що першу партію вакцин отримають лікарі, які працюють на передовій боротьби з COVID-19.

“Сам буду вакцинуватися власним коштом у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде у клініки”, – заявив Шмигаль.

Він зауважив, що Україна очікує першу партію вакцин – 1,9 млн доз від китайської компанії Sinovac Biotech, а решта препаратів не є сертифікованими на даний час.

“Наразі жодна з вакцин не є сертифікованою в Україні. І впевнений, жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження”, – зазначив міністр.

Читайте також:
Степанов: МОЗ змінює компанію для закупівлі COVID-вакцин

Нагадаємо, днями голова держпідприємства “Медичні закупівлі України” Арсен Жумаділов звинуватив МОЗ у затримці з контрактуванням вакцин проти коронавірусу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна