Міністерство охорони здоров’я виступило проти скасування локдауну

 

Міністерство охорони здоров’я виступає проти перенесення чи скасування карантину в січні.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 6 січня, сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в Києві.

“МОЗ проти перенесення карантину, проти його скасування. Хочу нагадати, що у нас фіксується в період свят до семи тисяч випадків захворювання на COVID-19. Щодня від цієї хвороби помирає до 200 людей. Наразі понад 23 тисяч людей перебувають в лікарнях і потребують меддопомоги в стаціонарах. Більше 10% – це важкі хворі, взагалі збільшується кількість важких хворих”, – сказав Степанов.

Він нагадав, що про введення жорстких карантинних обмежень з 8 по 24 січня було повідомлено заздалегідь.

Окрім цього, за його словами, за прогнозами епідеміологів, після новорічних світ очікується зростання кількості хворих на COVID-19.

Степанов додав, що також у період, коли введений локдаун, відбувається сезонне зростання захворюваності на грип.

“Ми очікуємо на середину лютого пікове навантаження щодо захворюваності на грип. COVID-19 та грип – це два інфекційні захворювання, які дають часто однакові ускладнення, часто потребують кисневої терапії, люди мають пневмонію через цю хворобу, тому нам треба максимально розвантажити (медичну систему, – “Н”). Більш того, ми не хочемо знову отримувати по 17-20-25 тисяч (хворих на добу, – “Н”), тому вважаємо, що дуже потребуємо введення з 8 по 24 січня жорсткого карантину, щоб максимально збити цю хвилю», – сказав Степанов.

Нагадаємо, 9 грудня уряд підтримав постанову щодо введення жорстких карантинних заходів для боротьби з поширенням COVID-19 в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

19 грудня на всій території Україні почали діяти одні й ті ж карантинні обмеження, які передбачають низку заборон.

Читайте також:
За добу в Україні виявили понад 6,9 тис. нових COVID-хворих. Кількість госпіталізованих зросла більше, ніж вдвічі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна