ВМС отримали на баланс недобудований штаб командування

 

Військово-морські сили Збройних сил України отримали на баланс недобудований штаб командування з низкою супутніх об’єктів.

Про це в понеділок, 4 січня, пише Український мілітарний портал.

Зазначається, що передача відбувається відповідно до розформування територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь.

Відтепер командування ВМС ЗС України самостійно контролюватиме будівництво об’єктів для свої потреб, за для чого у його структурі створено Управління капітального будівництва.

“Наказую передати об’єкти незавершеного будівництва згідно з додатком до наказу з балансу Міністерства оборони України на баланс військової частини А0456”, – йдеться у наказі міністра оборони.

Також опубліковано перелік об’єктів незавершеного будівництва, які передаються ВМС України:

Всі ці об’єкти – це старі корпуси Вищого об’єднаного командно-інженерного училища ППО, яке було розформовано у 1993 році, а згодом реорганізовано у факультет тилу Одеського інституту Сухопутних військ, що у 2016 році передали під штаб Командування ВМС ЗС України.

Роботи з проведення тендерів, а також контролю за виконанням робіт було покладено на Головне квартирно-експлуатаційне управління Збройних сил України.

Передісторія:
У 2017 році на реконструкцію та будівництво комплексу штабу було виділено 150 млн гривень та очікувалось, що впродовж 2 років у декілька етапів роботи будуть завершені.
Проте через недобросовісність будівельників роботи декілька разів зупинялись і зі старим підрядником Міністерство оборони розірвало угоду, згодом зайшов новий, але темпи будівництва не пришвидшились.
У грудні 2019 року з’явилась інформація про наміри перевести штаб командування ВМС ЗС з приміщення оперативного командування “Південь”, де базується з 2014-го року, в намети на території недобудованого штабу.
Через розголос тоді ці плани не втілились і військові моряки залишились у приміщення ОК “Південь”, але будівництво штабу так і не було завершено.

Читайте також:
Головну базу ВМС збудують поблизу Очакова, – Неїжпапа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна