Видобуток нафти в Росії обвалився до десятирічного мінімуму

 

Обсяг видобутку сирої нафти і конденсату в Російській Федерації в 2020 році скоротився на 8,6% в порівнянні з минулим роком і склав 512,68 млн тонн.

Цей показник став мінімальним за останні дев’ять років і наблизився до десятирічного мінімуму – в 2010 році він склав 512,3 млн, передає “Інтерфакс” у суботу, 2 січня.

Водночас і обсяг видобутку газу за минулий рік знизився на 6,2%.

“Видобуток скоротили в минулому році всі великі учасники нафтового ринку. Середньодобовий показник зафіксовано на рівні 10,27 млн барелів з урахуванням поправки на високосний рік”, – зазначається у повідомленні.

При цьому, за даними Bloomberg, 2019 року Росія встановила рекорд за обсягами видобутку нафти за весь пострадянський період – 568 млн тонн нафти і конденсату.

Середньодобовий видобуток тоді склала 11,25 млн барелів на добу. Такий показник був досягнутий незважаючи на угоди з Організацією країн – експортерів нафти щодо скорочення видобутку.

Читайте також:
В ЄС уперше з відновлювальних джерел отримано більше енергії, ніж із нафти, газу й вугілля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна