ООС у перший день року: дев’ять порушень “тиші”, наші збили ворожий квадрокоптер

 

Протягом минулої доби, 1 січня, в зоні проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) російсько-окупаційні війська декілька разів відкривали вогонь в передмісті Авдіївки. Тут противник застосував проти наших захисників міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

“Також із напрямку населеного пункту Яковлівка було візуально виявлено БпЛА противника типу “квадрокоптер”, який вмілими діями наших воїнів був збитий після перетину лінії розмежування”, – розповіла речниця пресцентру ОС Ярослава Зоріна.

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації вели вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї. ‘

Поодинокі неприцільні постріли зі стрілецької зброї було зафіксовано і неподалік Павлополя.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), поблизу населеного пункту Золоте-4, противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети, а біля Новолуганського ворог використав стрілецьку зброю.

“На численні обстріли противника українські воїни надали ворогу адекватну відповідь. Серед українських воїнів бойових втрат та поранень немає. Про всі факти порушень режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ”, – ідеться у зведенні.

Від початку поточної доби, 2 січня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Вздовж всієї лінії розмежування спостерігається “тиша”.

Речниця пресцентру ОС також повідомила, що за добу 1 січня представники Національної поліції України зі складу ОС зафіксували 40 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 2159 транспортних засоби та 2846 осіб.

Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 16 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 24 особи. Через КПВВ «Новотроїцьке» – 43 та 11 осіб відповідно.

Читайте також:
Морпіхи показали наслідки ворожого обстрілу зі 120-мм у новорічну ніч. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна