Гарячий Новий рік на фронті: ворог влаштував “феєрверки” на обох напрямких, працювали важкі міномети

 

Від початку поточної доби, 1 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у ранковому зведенні станом на 7:00 першого дня нового року.

Уже після півночі в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), неподалік від міста Авдіївка, збройні формування Російської Федерації тричі відкривали вогонь в бік українських позицій із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Також на Донеччині, біля села Водяне, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь із ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) поблизу населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь у бік наших позицій із гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета, а неподалік від Новолуганського – зі стрілецької зброї.

“На обстріли противника українські захисники надали адекватну відповідь. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає“, – розповів речник командування ООС Костянтин Богатирьов.

За підсумками минулої доби, 31 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню, всі – в зоні ОТУ “Схід” (Донеччина).

Поблизу населеного пункту Старогнатівка російські окупанти відкривали вогонь в бік українських позицій з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї, а неподалік Широкиного – з мінометів 82-го калібру та ручного протитанкового гранатомета. В районі села Водяне на Приазов’ї російсько-окупаційні війська влаштували обстріл із мінометів 120-го калібру, а поруч із Талаківкою – з підствольних гранатометів.

“Про всі факти порушень режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” спостерігалась тиша. Серед наших воїнів бойових втрат і поранень не було”, – зазначив речник ОС.

“Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами”, – додав він.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” чекають російську вакцину від коронавірусу вже в січні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна