“Нехай ні жар, ні холод… Ні COVID!” Новорічні вітання і тости – з цитат українських класиків

 

У ці дні всі (ну ок, не всі, а багато хто) відправляють друзям та рідним новорічні привітання в картинках чи відео.

Цього року ми пропонуємо замінити їх на цитати українських класиків.

Як передає “Новинарня“, серія привітань від платформи EdEra зроблена в стилі чатів у месенджері, де відомі українські письменники надсилають цитати зі своїх творів, які актуальні в наш час.

“Ми ще й додали слова про наболіле (пандемію, локдаун, кризу) та побажання, аби всі ці негаразди скоріше минули в новому році”, – пише EdEra.

“Лупайте сю скалу!
Нехай ні жар, ні холод
Не спинить вас!
Ні COVID!
З Новим 2021 роком!”

– говорить Іван Франко, і його слова з “Каменярів” сторічної давності ніби оживають для нашого покоління.

Доречними як вітання – чи навіть як тости за новорічними столами – є цитати і з інших українських письменників, поетів, філософів:

Зображення Тараса Шевченка – з серії “Григорович” Юрія Шаповала

Так EdEra продовжує кампанію до Дня писемності та мови, що покликана показати сучасність і актуальність українських класиків.

“Ми хочемо, щоб українці поверталися до української літератури, надихалися нею та шукали підтримку у складні часи в словах Шевченка, Франка та інших”, – зазначає EdEra.

Про EdEra. Це студія онлайн-освіти, мета якої – зробити освіту в Україні якісною, доступною та наявною в глобальному освітньому контексті.
EdEra створює онлайн-курси та інші навчальні матеріали для журналістів, юристів, вчителів, школярів, державних службовців, лікарів, соціальних підприємців та експортерів.

Читайте також:
“Мрія? А що це?!” Як класики вигадували б нові українські слова, якби жили в наш час.
ДІАЛОГИ В МЕСЕНДЖЕРАХ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна