Новий рік зустрічатимемо цвіріньканням горобців, – синоптик Наталка Діденко про погоду на 1 січня

 

У більшості областей України новорічна погода буде весняною.

Температура повітря у денні години 31 грудня та 1 січня коливатиметься в межах +4+10 градусів.

Про це в середу, 30 грудня, повідомила синопник Наталка Діденко у фейсбуці.

“Свіжішим повітря очікується у східних областях – там вночі трохи підморожуватиме до 0-3 градусів морозу, а вдень стовпчики термометрів покажуть +1+4 °C. Найтеплішим Новий рік передбачається у південній частині, максимально до +7+12°C, у Криму – до +12+15 градусів. У західних областях протягом 31 грудня – 1 січня трохи знизиться температура повітря, тому й побільшає ймовірність снігу – уважно на дорогах!”, – зазначила Діденко.

31 грудня у західних областях України пройдуть дощі, місцями – з мокрим снігом.

“А впродовж ночі та дня 1 січня 2021 року дощі просунуться вглиб країни і спати після зустрічі Нового року буде затишно – за вікном барабанитиме дощ. На Сході опадів не очікується”, – додала синоптик.

На Дніпропетровщину, Запоріжжя опади дійдуть вже аж пізно ввечері 1 січня або вночі 2 січня.

“Вітер залишається рвучким, тому, не зважаючи на високу температуру повітря, закутуйте шию і не забудьте хоча би легку шапку”, – радить Наталка Діденко.

Водночас у столиці 31 грудня буде без істотних опадів. Температура повітря у завершальний день 2020 року очікується +5+7 °C. У новорічну ніч буде тепло, до +6 градусів, а вдень 1 січня запахне весною – у Києві до +9 градусів, ймовірний дощ.

“Отже, Новий рік зустрічатимемо цвіріньканням горобців, веселими калюжами, туманом, дріботінням дощу у шибки і справжнім атлантичним вологим теплом”, – підсумувала Діденко.

Читайте також:
В уряді визначили, до котрої години в новорічну ніч працюватимуть ресторани і кафе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна