Патріарх РПЦ Кирил нагадав “суперсамокерованій” УПЦ МП, кому вона має підкорятися

 

Українська православна церква Московського патріархату не має права сама затверджувати тексти служб, акафістів та окремих богослужбових текстів місцевошанованих святих

На сьогоднішньому засіданні Синоду РПЦ затверджено низку рішень, які стосуються цієї “майже автокефальної” української юрисдикції, йдеться на сайті РПЦ.

Так, УПЦ МП не має права сама затверджувати тексти служб, акафістів та окремих богослужбових текстів місцевошанованих святих.
Всі тексти мають подаватись рапортом безпосередньо патріарху Кирилу, та розглядатись, редагуватись та погоджуватись відповідною синодальною комісією РПЦ.

Крім того, митрополиту Онуфрію нагадано, що його “єдинонезалежна та суперсамокерована” церква має погодити надання відпускних грамот своїм клірикам в межах “канонічної території РПЦ”.
А якщо ці правила порушено, митрополит Онуфрій має прослідкувати за відкликанням неналежних документів.




“Просити Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, а також Предстоятелів самокерованої Церкви, Білоруського Екзархату і Митрополичих округів звернути увагу преосвященних відповідних єпархій на необхідність неухильно дотримуватися згаданих правил і відкликати раніше видані відпускні грамоти та інші аналогічні документи, видані в порушення встановлених правил, перерахованих в довідці до цього журналу”, – йдеться в рішенні синоду РПЦ.

Як інформувала “Новинарня“, патріарх РПЦ Кирил взяв участь у засіданні колегії міноборони РФ.

Читайте також:
Мінкульт назвав кількість релігійних організацій ПЦУ та УПЦ МП в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна