Лапутіна переговорила з Епіфанієм щодо духовної підтримки ветеранів

 

Нова міністр у справах ветеранів України генерал-майор Юлія Лапутіна обговорила психологічну реабілітацію ветеранів із предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм.

Про це йшлося під час зустрічі у вівторок, 29 грудня.

Зазначається також, що сторони обговорили подальшу співпрацю у питаннях духовно-патріотичного виховання та заходах із вшанування пам’яті загиблих захисників України.

“Обговорено підтримку одиноких ветеранів та родин загиблих, сприяння у реабілітації ветеранів закордоном, а також спільні проекти у публічній сфері, які будуть присвячені проблемі повернення ветеранів до мирного життя”, – повідомила пресслужба ПЦУ.

Пресслужба Мінвету додала, що сторони обговорили питання залучення священників та капеланів до національно-патріотичного виховання молоді, вшанування пам’яті загиблих героїв та проведення спільних заходів з психологічної реабілітації учасників бойових дій, ветеранів.

“Домовилися об’єднати зусилля територіальних відділів Мінветеранів та єпархій ПЦУ і всебічно, на усіх рівнях допомагати ветеранам та родинам загиблих захисників України”, – йдеться в повідомленні.

Лапутіна, підкреслила, що підтримка церкви для ветеранської спільноти дуже важлива і потрібна.

“Ми розуміємо важливість церкви у духовно-ціннісному єднанні українців. Це важливий елемент протидії сучасним викликам і загрозам. Шана і повага до ветеранів з боку держави у поєднанні з практичними зусиллями та конкретними кроками щодо захисту прав ветеранів, підтримка проєктів повернення учасників бойових дій до мирного життя, психологічної реабілітації стануть запорукою – ефективної державної ветеранської політики”, – зазначила Лапутіна.

Під час зустрічі домовилися також провести круглий стіл за участі громадських ветеранських спілок та обговорити питання духовної підтримки ветеранів.

Юлія Лапутіна передала до Музею історії Михайлівського Золотоверхого монастиря малюнок доньки загиблого захисника з Одещини та обговорила з Митрополитом Епіфанієм можливість організації спільної арт-виставки малюнків дітей ветеранів та загиблих захисників на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Читайте також:
Міністром ветеранів призначили генерала СБУ Юлію Лапутіну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна