Посол США в Росії Салліван відмовився від щеплення російською вакциною

 

Посол США в Росії Джон Салліван відмовився від пропозиції російського міністерства закордонних справ зробити щеплення вакциною від коронавірусу “Спутник V”.

Про це в неділю, 27 грудня, повідомила речниця посольства Ребекка Росс.

“Посол Салліван дякує МЗС Росії за пропозицію вакцини, однак не хотів би відбирати дозу “Спутника V”, призначену для громадян Росії. Ми вдячні, що дві американські вакцини вже затверджені і вже допомагають людям боротися з COVID-19 у ЄС, Великій Британії, Латинській Америці та США”, – написала вона.

“Однак, якщо МЗС Росії дослухається до наших святкових побажань і нібито має вихід на Діда Мороза, найкращим подарунком було би негайне звільнення незаконно затриманих американських громадян Пола Вілана і Тревора Ріда”, – додала речниця.

Нагадаємо, масова вакцинація від коронавірусу російським препаратом “Спутник V” в РФ стартувала на початку грудня.

11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія першою у світі зареєструвала вакцину від коронавірусу, й одна з його дочок нібито зробила собі таке щеплення.
В листопаді стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров’я веде переговори з російським інститутом, який розробив вакцину Sputnik V від коронавірусу, щодо потенційної заявки на внесення до списку рекомендованих для використання у надзвичайних ситуаціях.

Якщо буде встановлено, що вакцина відповідає критеріям організації, то ВООЗ про це повідомить.

Читайте також:
Байден в прямому ефірі вакцинувався від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна