Вето Трампа на оборонний бюджет США не загрожує фінансовій підтримці України, – МЗС

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що вето президента США Дональда Трампа на оборонний бюджет не вплине на передбачений ним обсяг допомоги Україні.

Про це Кулеба сказав у ефірі телеканалу “Україна 24” в четвер, 24 грудня.

Урядовець наголосив, що жодного стосунку вето Трампа до допомоги Україні не має, адже бюджет був заветований абсолютно з інших причин.

“Я даю вам стовідсоткові гарантії, що після того, як вето буде подолане або ситуація буде вирішена якимось іншим чином, сума підтримки України залишиться. Ба більше, я переконаний, що наступного року загальна підтримка Сполученими Штатами України не просто збережеться, а ще посилиться. І ми будемо над цим наполегливо працювати”, – підкреслив Кулеба.

Міністр також підтвердив, що оборонний бюджет США передбачає військову підтримку Україні в розмірі $250 млн.

“Але стверджувати, що Трамп наклав вето на закон, який включає підтримку України – це створює хибне враження”, – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп наклав вето на проєкт військового бюджету країни на 2021 рік. Про такі свої наміри він заявив ще 13 грудня.

Напередодні Сенат затвердив оборонний бюджет США на 2021 фінансовий рік.

Проєкт передбачає 740,5 млрд доларів на оборонну політику США, і, серед іншого, містить розширені санкції проти проєкту “Північний потік-2”.
Санкції будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими кораблями із завершення Nord Stream 2.

Також цей законопроєкт передбачає допомогу Україні у розмірі $250 мільйонів. У ньому – і нові санкції проти Туреччини за придбання нею російських систем С-400. Також проєкт передбачає призупинення виведення військ з Німеччини, заплановане президентом Дональдом Трампом.

Читайте також:
Трамп помилував ще 26 людей, зокрема Манафорта і свого свата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна