В Україні започатковують недержавний церемоніал вшанування загиблих військових “Шануй та Пам’ятай”

 

В Україні започатковують недержавний церемоніал вшанування загиблих героїв “Шануй та Пам’ятай”.

Про ініціативу повідомив керівник робочої групи з розробки та впровадження церемоніалу, заступник голови правління громадської організації “Всеукраїнське Об’єднання Патріотів “Комбатант”, представник Міністерства у справах ветеранів Олександр Каховський під час пресконференції в “Укрінформі” в п’ятницю, 25 грудня.

“В Україні започатковується недержавний церемоніал вшанування загиблих героїв, який було розроблено у співпраці з американською організацією “Честь та пам’ять”. Тому і залишена назва церемоніалу “Шануй та Пам’ятай”. Церемоніал складається з двох частин. Це частина церемоніальна та спортивна частина”, – сказав Каховський.

Церемоніальна частина містить вшанування загиблого шляхом передачі іменного прапора родині загиблого. Прапор містить символіку, яка має відношення до історії українського війська, України.

Спортивна частина — забіг, коли бігун має подолати певну дистанцію, несучи в рухах іменний прапор загиблого.

Перший церемоніал вшанування загиблих героїв “Шануй та Пам’ятай” проведуть 26 грудня біля Дніпропетровської облдержадміністрації на Алеї пам’яті загиблих Героїв Революції гідності та бійців АТО.

Тривалість: з 10:00 до 12:00.

Церемоніал розробили в співпраці з американською неурядовою організацією Honor and Remember, яка вже багато років впроваджує відповідний церемоніал вшанування загиблих американських військових, поліціянтів та пожежників.

Читайте також:
У Національній академії сухопутних військ започаткували новий ритуал вшанування полеглих воїнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.