На Київщині СБУ запобігла збуту фальшивих грошей на десятки мільйонів

 

У Київській області Служба безпеки викрила організоване угруповання, яке збувало великі суми фальшивих грошей у національній та іноземній валютах.

Про це в четвер, 24 грудня, поінформув пресцентр СБУ.

Зловмисники могли завдати державі збитки на майже 20 мільйонів у гривневому еквіваленті.

Попередньо, до складу групи входило декілька мешканців Києва та області. Фігуранти займалися збутом підроблених купюр високої якості.

Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки. За висновками Нацбанку, реалізовані підробки мали відповідні захисні елементи для проходження контролю на спеціальних електронних пристроях, у тому числі в пунктах обміну валют.

Під час обшуків в будинках учасників угруповання вилучили купюри на суму майже 600 тисяч у гривневому еквіваленті, зброю та наркотики, а також посвідчення працівників органів влади та правоохоронних структур.

Фігурантам уже повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 199  Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Читайте також:
СБУ блокувала створення фейкової “Республіки Україна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна