Хакери РФ могли проникнути в хмарний сервіс Microsoft, – Washington Post

 

Пов’язані з Російською Федерацією хакери могли проникнути в хмарний сервіс компанії Microsoft, зламавши її корпоративного партнера, що керує доступом до хмари.

Про це в п’ятницю, 25 грудня, інформує The Washington Post із посиланням на анонімні джерела.

Таким чином була скомпрометована електронна пошта щонайменше однієї приватної компанії.

У самій компанії Microsoft заявили, що не виявили вразливостей або слідів зламу продуктів.

Напередодні ЗМІ повідомили про спроби росіян вторгнутися в електронну скриньку американської фірми CrowdStrike Holdings, що займається кібербезпекою.

Компанія отримала попередження від Microsoft, яка повідомила, що хакери намагалися прочитати переписку за допомогою хмарної платформи Microsoft Azure.

Як писала “Новинарня“, урядові структури США та американські компанії нещодавно зазнали тривалої та комплексної атаки хакерів, яких пов’язують з російськими спецслужбами.
Зокрема, відомо, що вони проводили операцію з березня з використанням вразливостей у програмному забезпеченні SolarWinds.
Від зламу постраждали Мінфін США, Держдепартамент, Пентагон, Міністерство енергетики, Національне управління ядерної безпеки США, інші відомства, а також велика кількість американських компаній.

Читайте також:
У Конгресі США назвали масштабну кібератаку з боку Росії “актом війни”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна