У Запоріжжі втретє за два тижні обрали голову обласної ради

 

Вночі в четвер, 24 грудня, депутати Запорізької обласної ради обрали головою ради “слугу народу” Олену Жук.

Як інформує “Радіо Свобода”, за неї проголосувало 46 депутатів.

Під час засідання ради ексголова Запорізької ОДА Віталій Боговін, про обрання якого головою облради 15 грудня заявляла частина депутатів, повідомив про складання своїх повноважень голови облради.

Засідання обради тривало від 14:00 23 грудня і закінчилося вночі 24 грудня.

Під час нього депутати обрали нову лічильну комісію, до якої делегували своїх представників п’ять з семи представлених в раді політсили.

Також провели голосування за заступників голови облради. Першою заступницею обрали Людмилу Любим від “Опозиційного блоку”, а двома заступниками – Владислава Куценка з “Батьківщини” та Генадія Фукса з фракції “За майбутнє”.

Фукса також обрали заступником голови облради під час засідання 17 грудня, коли 44 депутати обрали головою ради Віталія Толочека.

За заступників голови ради 23 грудня голосували двічі, адже, згідно з регламентом ради, її голова має право вносити повторно кандидатів на посаду замів голови.

Спочатку за кандидатів проголосували лише 41 з 46 депутатів ради (для обрання необхідно 43 депутатів ради, – “Н”). Під час другого голосування вони отримали 46 голосів від 46 депутатів, що брали участь у голосуванні.

У голосуванні за заступників і голову Запорізької облради не брали участь депутати від “Європейської солідарності” та “Опозиційної платформи – За життя”, які не вважали Боговіна, який скликав своїм розпорядженням продовження сесії, легітимно обраним головою ради, а відповідно розглядали поточне засідання ради як зібрання депутатів.

На засіданні був присутній новопризначений голова Запорізької ОДА Олександр Старух. На початку він звернувся до депутатів із промовою про “необхідність поновлення сталої роботи ради та ухвалення бюджету області на наступний рік”.

15 грудня частина депутатів Запорізької обласної ради повідомила про обрання головою ради очільника Запорізької ОДА Віталія Боговіна, обраного депутатом за списками партії “Слуга народу”. Згодом він заявив про складання повноважень голови ОДА. Тоді дві з семи фракцій облради заявили, що не визнають Боговіна легітимно обраним головою ради через те, що голосування за нього проходило за закритими дверима без участі ЗМІ та під охороною невідомих осіб.

17 грудня 44 депутати Запорізької облради провели засідання, на якому обрали іншого голову ради, Віталія Толочека. Він також пройшов до ради за списками партії “Слуга народу”. Тоді ж було обрано трьох заступників голови обради.

Читайте також:
Суд скасував рішення про надання російській мові статусу регіональної в Запоріжжі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна