“ЛНР” засудила до 17 років тюрми учасника обміну полоненими

 

Окупаційна влада в окремих районах Луганської області “засудили” до 17 років в’язниці учасника обміну полоненими Тараса Олексієнка.
Його передали на окуповану територію в ході обміну взимку 2017 року.

Про це з посиланням на пресслужбу так званого “МГБ ЛНР” повідомило 22 грудня підконтрольне луганським сепаратистам агентство ЛИЦ.

Зазначається, що “вирок” отримав уродженець Київської області Тарас Олексієнко. Нібито він був завербований Службою безпеки України, коли перебував у київському СІЗО.

“За завданням СБУ Олексієнко проник в ряди “народної міліції ЛНР”, де збирав і передавав відомості про особовий склад і переміщення техніки, а також здійснював підготовку до проведення терористичного акту в місцях масового скупчення людей в Луганську”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 27 грудня 2017 року відбувся найбільший за час війни на Донбасі обмін полоненими між українською стороною та ОРДЛО у форматі “237 на 74”.
При цьому повний перелік переданих на окуповані території так і не був оприлюднений.

Читайте також:
“Обміняти не можна обнулити”. Історії трьох цивільних українців, які досі в застінках “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна