Уряд схвалив концепцію розвитку Донеччини й Луганщини. На відновлення Донбасу треба $20 млрд

 

Кабінет Міністрів підтримав концепцію економічного розвитку Донецької і Луганської областей.

Рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 23 грудня.

“Ця концепція в разі її прийняття ляже в основу стратегії економічного розвитку Донецької і Луганської областей. Мова йде саме про підконтрольну уряду територію України”, – сказав віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Олексій Резніков, якого цитує УНН.

Він нагадав, що до 2014 року зазначені області були потужними аграрними регіонами, але після війни зазнали чисельних втрат.

За оцінкою різних експертів, на відновлення цієї території знадобиться близько 20 млрд доларів, сказав Резніков. Єдиний вихід, на його думку, це – інвестори.

“Наш підхід у цій концепції базується на створенні можливостей і стимулів для інвестицій, а саме – визначення території і класу пріоритетного розвитку, запровадження додаткових стимулів у вигляді спрямування частини прибутку підприємств на реінвестування у власний розвиток, поширення стандартів міжнародних комерційних арбітражів, страхування військово-політичних ризиків, розвиток інфраструктури тощо”, – сказав віце-прем’єр.

Читайте також:
Для відновлення тимчасового окупованого Донбасу Україні треба $10 млрд, – радник президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна