Разумков прокоментував перспективу проведення виборів в ОРДЛО найближчим часом

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що проведення місцевих виборів за українськими законами в тимчасово окупованих районах Донбасу в найближчій перспективі неможливе.

Про це він у вівторок, 22 грудня, сказав у ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Станом на сьогодні альтернативи “Мінську” (Мінським угодам, – “Н”) ми не бачимо. Я не впевнений, що вона з’явиться найближчим часом. Якщо говорити про місцеві вибори, будьмо відвертими: будь-який план потрібно виконувати крок за кроком, і дійти до відповідного пункту в Мінських домовленостях. Виконані перші пункти? Ні. Частково можна говорити про обмін, але він також не масштабний. Частково можна говорити про повну “тишу” на фронті, але також це не відповідає дійсності на 100%. Так, за останні місяці ситуація змінилася досить істотно, ми бачимо зменшення обстрілів по нашій стороні, але об’єктивно говорити, що ті пункти виконані, на 100% ми не можемо. Так само відведення важкого озброєння, і багато іншого, зокрема виведення військ з тимчасово окупованих територій”, – сказав Разумков.

Водночас глава парламенту відзначив, що вибори мають проходити за українським законодавством.

А доступ до них повинні мати всі політичні партії та сили, які зареєстровані в Україні, і журналісти. А також вибори мають бути визнані міжнародними спостерігачами.

“Станом на сьогодні організувати цей процес на тимчасово окупованих територіях Донбасу неможливо”, – вважає Разумков.

Нагадаємо, що українська сторона підготувала для Тристоронньої контактної групи “План спільних кроків” із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, щоби створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Читайте також:
Кравчука викликали до комітету Ради через заяви про “вибори в ОРДЛО” навесні, – нардеп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна