Із будівель МЗС України знімуть усе обладнання Huawei

 

Заступник держсекретаря США Кіт Крач заявив, що Міністерство закордонних справ України вирішило демонтувати усе обладнання компанії Huawei, встановлене на відомчих будівлях.

Як передає “Укрінформ” в середу, 23 грудня, Крач повідомив про це за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

“Міністерство закордонних справ вирішило прибрати усе обладнання Huawei зі своїх будівель, цього прикладу дотрималися й кілька інших урядових установ”, – сказав американський дипломат.

Він нагадав, що українська влада нещодавно відмовилася співпрацювати з Huawei у проєкті створення “розумного міста”, віддавши перевагу американській Cisco.

“Це – мудрі рішення”, – зазначив заступник держсекретаря США.

За його словами, Україна також висловила зацікавленість у долученні до підтримуваної США ініціативи “Чиста мережа”, учасники якої задля інформаційної безпеки відмовляються від використання послуг китайських телекомунікаційних компаній у розбудові мереж 5G.

“Україна розуміє, що стоїть на кону”,- наголосив Крач.

Як відомо, Сполучені Штати можуть виплатити фінансову компенсацію Україні за відмову від використання систем 5G китайської компанії Huawei на користь інших виробників.

Читайте також:
Сайт Держспецзв’язку зламався через день після скандального меморандуму з компанією Huawei, що під санкціями у США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна