Росія – держава, яка тероризує сусідів, покращення відносин із нею неможливе, – МЗС Литви

 

Новий міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ладсбергіс вважає, що сьогодні немає потреби планувати яку-небудь зміну політики щодо Російської Федерації.

Про це він сказав в інтерв’ю національній литовській агенції ELTA, інформує в середу, 23 грудня, “Європейська правда”.

“Відносини з Росією зараз перебувають в руках російського режиму. Це не литовське питання. Моя принципова позиція – це держава, яка тероризує своїх сусідів, окуповуючи території, порушуючи суверенітет, втручаючись у вибори, поширюючи фальшиві новини і роблячи це військовим шляхом… Я не думаю, що ця держава хоче хороших відносин із будь-ким. На мій погляд, тут немає необхідності планувати будь-які політичні зміни”, – сказав Ландсбергіс.

Він припустив, що одного дня Росія вирішить, що хоче бути справжнім міжнародним гравцем, і тоді відносини іноземних акторів, в тому числі Литви, з Росією зміняться.

Однак зараз, за словами міністра, є великою наївністю закликати до перезавантаження відносин з Москвою.

“Є все більше і більше міжнародних акторів, які кажуть, що, мовляв, спробуймо перезавантажитися. Я маю на увазі після Криму і України. Кожен новий такий наратив грає на руку Росії. Це узаконює її дії, узаконює, як сама Росія це називає, її сферу інтересів. Мені здається, що не потрібно піддаватися цій ілюзії і наївності” – наголосив Ландсбергіс.

Читайте також:
Окупований Крим може завадити вступу України до НАТО, – глава МЗС Литви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна