Російська “допомога” ОРДЛО є порушенням законів України, – МЗС

 

Так звана “підтримка” Російською Федерацією окремих районів Донецької та Луганської областей є порушенням законів України.

Москва могла би допомогти Донбасу, вивівши свої війська з української території, про це заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у коментарі “РБК-Україна”.

Нещодавно президент Росії Володимир Путін сказав, що РФ продовжить “нарощувати підтримку” окупованого Донбасу в економічній, соціальній і політичній сферах.

“Російська Федерація дійсно може допомогти Донбасу, якщо припинить грубо порушувати норми міжнародного права – припинить агресію проти України, виведе свої війська і найманців з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях”, – зазначив Ніколенко.

У МЗС України розглядають таку “допомогу” і “гуманітарні конвої” без офіційної згоди України як грубе порушення українського законодавства, її суверенітету і територіальної цілісності.

Крім того, у міністерстві зазначають, що переговори Тристоронньої контактної групи і реалізація домовленостей “нормандської четвірки” заблоковані з вини Росії.

Читайте також:
Загроза від НАТО, ядерний потенціал, Крим: Путін нарізав задачі армії РФ на 2021 рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна