У Миколаєві “Слуга народу” може делегувати у міськвиконком прихильника сепаратистів Єгора Клецова

доповнено

У Миколаївській міській раді фракція “Слуга народу” розглядає кандидатуру звинуваченого в сепаратизмі Єгора Клецова для делегування у виконавчий комітет.

Про це інформує місцеве видання “НикВести” з посиланням на очільницю фракції “СН” у Миколаївській міськраді Тетяну Домбровську.

“Ваша кандидатура також розглядається колегами фракції у виконком”, – написала вона в соцмережі, відповідаючи на коментар Клецова.

У Миколаєві під час місцевих виборів партія “Слуга народу” висунула кандидатом у депутати міської ради Єгора Клецова, який раніше підтримував бойовиків “ДНР” і виступав в ефірі сепаратистського телебачення.

2 жовтня Клецов відмовився від мандата після скандалу, який виник навколо його кандидатури.

У 2015 році він виступав на телеканалі “Новороссия ТВ”, називаючи російсько-українську війну на Донбасі “внутрішнім конфліктом”.

За інформацією сайту “Миротворець”, до бази даних якого раніше потрапив скандальний кандидат, в 2015 році він проводив мітинги проти мобілізації українських військових, заявляючи, що “Україна повинна скласти зброю і домовлятися з Росією”.

Зазначається, що Клецов займався збором коштів на закупівлю і доставку медикаментів для військових госпіталів бойовиків “ДНР”, особисто брав участь в їхній доставці, а також виступав під час “телемостів” сепаратистів, де пропагував ідеї “миру за будь-яку ціну”.

Згодом у коментарі виданню “НикВести” Єгор Клецов заявляв, що в 2015 році керувався виключно бажанням завершити військовий конфлікт на Донбасі. Він також говорив, що не вважає себе сепаратистом і намагався виправдати свої ефіри у сепаратистів.

“Я звертався до всіх, до однієї і до іншої сторони. Коли мене запросили, то я навіть не усвідомлював глибину ризику. Мені було важливо донести через цей канал позицію і прохання, щоб люди все-таки зупинилися”, – говорив Клецов.

Читайте також:
У Хмельницькому намагалися створити фейкову “міськраду”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна