Російські окупанти в Криму заблокували десятки українських інформаційних сайтів

 

На території окупованого Криму Росія заблокувала доступ до понад 20 українських онлайн-медіа.

Про це у понеділок, 21 грудня, інформують на фейсбук-сторінці Кримської правозахисної групи.

“Згідно з результатами дослідження, мінімум одинадцять провайдерів у восьми кримських населених пунктах повністю блокують сайти 20 українських медіа. Це сайти “Укрінформу”, “Цензор.нет”, QHA, “След.нет”, “Інформаційний опір”, UAinfo, Blackseanews, “Апостроф”, “Головне”, “Громадське радіо”, Центр журналістських розслідувань, “Лівий берег”, “Подробиці”, “Стрічка”, “ТонеТо”, ТСН, “Українська правда”, “РБК-Україна”, “Дзеркало тижня”, Херсон Daily”, – йдеться в повідомленні.

Також повністю заблоковані сайти Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Меджлісу кримськотатарського народу, сайти LinkedIn, “Свідків Єгови” й організації “Хізб ут-Тахрір”.

Окрім того, деякі провайдери блокують ще п’ять українських сайтів. Так, сайти “Главком”, “5 канал”, “112 канал”, “Депо” недоступні у дев’яти з одинадцяти провайдерів.

Сайт прокуратури АРК та міста Севастополя недоступний в одного провайдера з одинадцяти.

Як заявили правозахисники, постійне блокування російськими провайдерами провідних українських незалежних онлайн-медіа порушує право мешканців окупованого півострова на безперешкодний доступ до інформації.

Зокрема, вважають у Кримській правозахисній групі, в умовах поширення пандемії COVID-19 обмеження Росією життєво необхідної інформації “створює додаткові ризики для життя і здоров’я жителів Криму”.

Нагадаємо, біля адміністративної межі з анексованим Російською Федерацією Кримом відсутній український телесигнал, проте є поширення телевізійного та радіосигналу з території окупованого Криму.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Генасамблея ООН ухвалила посилену резолюцію щодо дій РФ в окупованому Криму.

Читайте також:
Загроза від НАТО, ядерний потенціал, Крим: Путін нарізав задачі армії РФ на 2021 рік

Гіркін запропонував відбуксирувати в Чорне море айсберг, аби напоїти водою Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна