Вакцина Pfizer отримала офіційний дозвіл на використання в ЄС

 

Європейське медичне агентство дало дозвіл на ринкове використання вакцини від COVID-19 виробництва компанії BioNTech/Pfizer.

Про це у понеділок, 21 грудня, під час пресконференції повідомила виконавчий директор ЕМА Емер Кук.

“Рада повідомити, що сьогодні науковий комітет Європейського медичного агентства дав дозвіл на ринкове використання вакцини виробництва BioNTech/Pfizer у Європі. Це великий крок вперед у боротьбі з пандемією. Всі країни ЄС отримають цю вакцину одночасно”, – цитує виконавчого директора ЕМА “Укрінформ”.

Нагадаємо, 12 грудня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна безплатно отримає понад 8 мільйон доз вакцини проти COVID-19 на додачу до закупівлі вакцин за бюджетні кошти.

17 грудня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що МОЗ планує вакцинувати від коронавірусу й громадян України, які мешкають на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також:
Регулятор у США зареєстрував другу вакцину від коронавірусу – Moderna

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна